Beste Vakantiebestemmingen in Coronatijden - travelOcto

Vakantiebestemming in Coronatijden

Vakantie en Corona

Top 5 Vakantiebestemmingen In Tijden Van Corona

Het coronavirus zorgt nog steeds voor onvoorspelbare situaties. Wekelijks veranderen er reisadviezen van diverse landen, hierdoor blijft het kiezen van een juiste vakantiebestemming een uitdaging.

Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half januari, tenzij strikt noodzakelijk. Deze uitspraak vanuit de overheid zorgde er na de laatste persconferentie nogmaals voor dat veel reizen werden uitgesteld.

Waar kun je dan wel naar toe, je werkt misschien al bijna het hele jaar thuis en de muren komen op je af. Des te meer mensen zeggen dat je moet volhouden, des te sneller je op reis wilt. Natuurlijk wil je je netjes aan alle maatregelen houden, maar je wilt er tussen uit. Al is het maar voor een paar dagen.

Gelukkig zijn er genoeg plekken in Nederland om naar toe te gaan. Plekken om tot rust te komen, plekken die je een echt vakantiegevoel geven. Het is natuurlijk niet het warme Indonesische Bali, maar je zult versteld staan van de Nederlandse schoonheid.

Om het makkelijk te maken hebben we een top 5 gemaakt van schitterende locaties in Nederland.

5 Vakantiebestemmingen in eigen land

5: Naar De Waddeneilanden in coronatijd

We beginnen met de Waddeneilanden, een van de pareltjes van Nederland. Prachtige brede zandstranden waar je prima kunt gaan uitwaaien. Met 30 kilometer aan strand is Texel het grootste eiland. Je kunt er wandelen en fietsen op een van de mooie routes. Het heerlijke Ameland heeft volgens velen juist het schoonste strand. Wil je in deze coronatijd zo min mogelijk andere toeristen tegen komen, dan is die kans groter op Schiermonnikoog. Dit Waddeneiland heeft slechts één dorp, je bent er een met de natuur en met de rust.

4: Vakantiebestemming Zandvoort

Doordat er bij het horen van Zandvoort steeds sneller de link wordt gelegd met het circuit, wordt bijna vergeten wat voor uniek natuurgebied het is. Gelegen tussen het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen zorgen ervoor dat je alle kanten op kunt ter ontspanning. Beide natuurgebieden zijn open voor publiek. Naast konijnen en vossen zijn lopen er ook veel reeën en damherten in het gebied.

Vanuit Amsterdam ben je in iets meer dan een half uur, en vanuit Utrecht in een uur. Niet voor niets dan er in het gebied meerdere vakantieparken te vinden zijn waaronder Park Zandvoort (Center Parks) en Qurios Zandvoort (Roompot).

3: Ontwijk de drukte in De Achterhoek

De achterhoek staat bekend om de middeleeuwse kastelen, weilanden tot de horizon en Hanzesteden zoals Doesburg en Zutphen. Kastelen die soms nog steeds zijn bewoond, je ziet ze vaak al van ver in het coulisselandschap liggen. Een van de bekendste kastelen is het sinds 1315 vermelde Kasteel Vorden in de gemeente Bronckhorst. Sinds 2004 in handen van particulieren, die het mogelijk maken om de locatie te bezichtigen of om er te trouwen.

Doesburg en Zutphen liggen beide aan de IJsel, je vindt er veel monumentale panden. Als je erdoorheen loopt proef je nog steeds de sfeer van enkele eeuwen geleden.

2: Zuid-Limburg als vakantiebestemming

Wie aan Zuid-Limburg denkt, denkt aan de glooiende heuvels en de bijzondere vakwerkhuisjes in de kleine dorpjes zoals Vijlen en Partij. Je vergeet er even dat je in Nederland bent. Wil je een vakantiebestemming om echt even tot rust te komen, zak dan af naar het diepen zuiden.

Ga voor een wandeling in de Brunssumerheide of trek je laarzen aan voor een wandeling langs de Geul bij Mechelen. Schrik niet als je ineens stuit op een groep koeien of wordt ingehaald door een herder met een kudde schapen.

Verplaats je je liever op de fiets, pak dan de prachtige Mergellandroute. Vergeet niet dat sommige heuvels verraderlijk kunnen zijn, niet voor niets dan veel professionele wielrenners hier trainen.

1: Onthaast op De Veluwe

Op plek 1 van de vakantiebestemmingen in coronatijden hebben we gekozen voor de Veluwe. Dit veelzijdige natuurgebied van maar liefst 1000 vierkante meter heeft een zeer diverse flora en fauna. Ga vroeg op pad om wilde zwijnen en edelherten te spotten.

Of je nu wilt paardrijden, fietsen of wilt wandelen. Het is hier allemaal mogelijk in het uitgestrekte heidelandschap. Genoeg heide gezien, ga dan nar het Veluwemeer of bezoek een van de karakteristieke plaatsen zoal Hattem, Ermelo of het kleine Wapenveld.